• Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 35,- (Alleen Nederland)
  • TELEFONISCHE HELPDESK 0104920235

Vlooien- en wormenbestrijding

0
Sorteer op:
Geen producten gevonden...

Stappenplan vlooienbestrijding

 
Wist je dat 95% van het vlooienprobleem in de omgeving zit?Vlooienpiramide
 
 

Heb je vlooien op je hond of kat gezien? Houd er dan rekening mee dat dit maar 5% van het vlooienprobleem is, de overige 95% ligt in de omgeving in de vorm van eitjes, larven en poppen. Onder ideale omstandigheden ontwikkelen eitjes zich in 2-3 weken tot volwassen vlo (bij ongunstige omstandigheden kunnen poppen zelfs na 8 maanden nog uitkomen). Om snel van de vlooien af te komen moet je dus niet alleen de vlooien op je huisdier aanpakken, maar ook die in de omgeving. Hoe minder vlooien in de omgeving, hoe minder vlooien je huisdier lastig kunnen vallen. We leggen je graag uit hoe je zo snel mogelijk van die vervelende vlooien af komt. 

 
 
Stappenplan vlooienbestrijding
 
STAP 1: Maak je huisdier vlovrij

Vlooien veroorzaken niet alleen heel veel jeuk, maar planten zich ook razendsnel voort. Begin daarom met een middel dat hond en/of kat snel vlovrij maakt. Je kunt hier VloKill+  voor gebruiken. Deze tablet werkt binnen 15 minuten en in 6 uur zijn de vlooien die op je huisdier zaten dood. VloKill+ is veilig te combineren met andere vlooienmiddelen en daardoor ook ideaal om de inwerktijd van vlooiendruppels of vlooienband te overbruggen. 

STAP 2: Behandel de omgeving

Aangezien het grootste deel van het vlooienprobleem in de omgeving zit, is het belangrijk om ook de omgeving te behandelen. Dit kan met Vlooienspray. Deze spray doodt vlooien en vlooienlarven in de omgeving. Blijf de omgeving behandelen tot je huisdier geen last meer van vlooien heeft. Daarnaast zijn er ook pipetten zoals FIPROtec COMBO verkrijgbaar voor op je huisdier die niet alleen vlooien doden die op je huisdier springen, maar ook de ontwikkeling van nieuwe vlooien in de omgeving verminderen. 

STAP 3: Zorg dat je huisdier vlovrij blijft

Om te zorgen dat je huisdier vlovrij blijft, is het belangrijk om alle huisdieren met een langwerkend product tegen vlooien te behandelen. Hiervoor kun je FIPROtec COMBO voor gebruiken. FIPROtec COMBO doodt vlooien tot 8 weken én voorkomt gedurende die periode nieuwe vlooien in de omgeving door de ontwikkeling van eieren, larven en poppen tegen te gaan. Doodt daarnaast ook teken tot 4 weken en doodt bijtende luizen.

STAP 4: Vergeet niet je huisdier te ontwormen

Vlooien brengen lintwormen over. Het is daarom belangrijk om honden en katten na een vlooienbesmetting ook te ontwormen. Hier kan bijvoorbeeld Milquestra voor gebruikt worden.

 
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »