• VOOR 16.00 UUR BESTELD, VOLGENDE WERKDAG IN HUIS
  • GRATIS VERZENDING VANAF € 40,- (ALLEEN NEDERLAND)
  • Ophalen in de winkel mogelijk

Drinkfonteinen

Met een drinkfontein kan een kat water drinken wanneer hij of zij dat wil. Ook als u niet thuis bent, zorgt een drinkfontein ervoor dat uw kat de beschikking heeft over schoon drinkwater.
Lees meer

De voordelen van een drinkfontein voor katten

Katten houden van nature niet echt van water, maar een drinkfontein helpt om een kat beter te laten drinken. Het stromende water vindt een kat normaal gesproken aantrekkelijker om van te drinken dan van stilstaand water in een bakje. Andere voordelen van een drinkfontein kat zijn:

  • Het water wordt gefilterd en is daardoor altijd zuiver
  • Voldoende zuurstof in het water door de doorstroming
  • Een kat heeft altijd toegang tot schoon drinkwater

Een drinkfontein is in combinatie met een voederautomaat erg handig als u de kat een paar dagen alleen moet laten.

Het water in een drinkfontein blijft vers

Drinkfonteinen hebben bewegend water. Wat al heel goed is omdat stilstaand water gevoelig is voor ziekteverwekkers. Bewegend water is ook vaak koeler. Het water in een drinkfontein blijft ook vers door de filters en de pomp.

Koolstoffilter en schuimfilters voor bij een drinkfontein 

Een koolstoffilter werkt op basis van koolstof. Koolstof is een actieve kool en heeft een sterk zuiverende werking. Koolstof absorbeert gassen en geuren zoals vieze luchtjes van huisdieren. Een koolstoffilter zorgt er ook voor dat de bacteriën eruit gefilterd worden. Schuimfilters houden vuil en haren tegen uit het water. Hierdoor wordt de pomp ook beschermd. Op onze websites vind je de geschikte filter voor bij je drinkfontein. Filters moet je altijd op tijd vervangen. Dit is meestal maandelijks. Maar het ligt eraan hoe vies het water is en hoeveel katten eruit drinken. 

Van PetSafe drinkfonteinen tot Cat Mate

Op kattenluiken.nl vind je een groot assortiment drinkfonteinen. De drinkfonteinen van Cat Mate hebben verschillende hoogtes zodat de fontein geschikt is voor alle katten en de meeste kleine honden. Doordat de fontein een schelp heeft, is het net of het water in een beekje stroomt. Veel katten zullen hierdoor aangetrokken worden en drinken uit de fontein.
PetSafe Drinkwell heeft de beste drinkfonteinen waarbij we ook een groot assortiment aan onderdelen op de site hebben staan. De fonteinen zijn gemakkelijk schoon te houden. 

Groot assortiment drinkfonteinen bij Kattenluiken.nl

Ons uitgebreide assortiment bestaat uit drinkfonteinen van verschillende merken, kleuren en groottes. Zodoende vindt u bij Kattenluiken.nl altijd de ideale waterfontein voor uw kat. Heeft u al een drinkfontein en heeft u alleen een bepaald onderdeel nodig? Ook dan kunt u bij ons uitstekend terecht. Als u op maandag t/m donderdag voor 16:00 een bestelling plaatst en betaald, dan zorgen wij ervoor dat u het morgen in huis heeft. Voor bestellingen vanaf € 35,- is de verzending binnen Nederland ook nog eens gratis.

Heeft u vragen over een bestelling? Of wilt u advies over een drinkfontein? Neem dan via 010 49 20 235 contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Hoe leer je een kat drinken uit een drinkfontein?

Katten zijn van nature schuw en zullen niet snel in zeven sloten tegelijk lopen. Ze zijn wel nieuwsgierig maar houden niet van gevaar. Daarom zullen katten vaak de tijd nemen om iets nieuws uit te proberen. Zet de drinkfontein neer op de plek waar je hem wilt laten staan en zet hem aan. Laat je kat rustig kijken en wennen aan de drinkfontein. Het beste is om je kat de tijd te geven. Je kat zal vanzelf getriggerd worden door het bewegende water en gaan drinken. 

Hoeveel drinkt een kat uit de drinkfontein?

Een kat heeft 40-60 ml per kg per uur nodig. Heb je meerdere katten dan is het aan te raden om een grotere drinkfontein aan te schaffen. Drinkt je kat te weinig dan kan dit voor blaas en nierproblemen zorgen. Houd het daarom goed in de gaten. Met de Felaqua Connect kun je met een app precies zien hoeveel en hoe vaak je kat drinkt. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »