• VOOR 16.00 UUR BESTELD, VOLGENDE WERKDAG IN HUIS
  • GRATIS VERZENDING VANAF € 40,- (ALLEEN NEDERLAND)
  • Ophalen in de winkel mogelijk

Drinkfonteinen

Drinkfonteinen zorgen ervoor dat uw kat vers water kan drinken wanneer hij of zij dat wil. Ook als u niet thuis bent, zorgt een drinkfontein ervoor dat uw kat over schoon drinkwater beschikt.
Lees meer

De voordelen van drinkfonteinen voor uw kat

Katten houden van nature niet echt van water, maar drinkfonteinen helpen om een kat beter te laten drinken. Het stromende water vindt een kat normaal gesproken aantrekkelijker om van te drinken dan van stilstaand water in een bakje. Drinkfonteinen hebben bewegend water, wat goed is omdat stilstaand water gevoelig is voor ziekteverwekkers. Bewegend water is ook vaak koeler. Het water in een drinkfontein blijft ook vers door de filters en de pomp. Andere voordelen van een drinkfontein kat zijn:

  • Het water wordt gefilterd en is daardoor altijd zuiver
  • Er zit voldoende zuurstof in het water door de doorstroming
  • Een kat heeft altijd toegang tot schoon drinkwater

Een drinkfontein in combinatie met een voederautomaat en een automatische kattenbak zijn erg handig als u de kat een paar dagen alleen moet laten.

Hoe leert u een kat drinken uit drinkfonteinen?

Katten zijn van nature schuw en zullen niet snel in zeven sloten tegelijk lopen. Ze zijn wel nieuwsgierig maar houden niet van gevaar. Daarom zullen katten vaak de tijd nemen om iets nieuws uit te proberen. Zet de drinkfontein neer op de plek waar u hem wilt laten staan en zet hem aan. Laat uw kat rustig kijken en wennen aan de drinkfontein. Het beste is om uw kat de tijd te geven. Uw kat zal vanzelf getriggerd worden door het bewegende water en gaan drinken. 

Hoeveel drinkt een kat uit de drinkfontein?

Een kat heeft 40 tot 60 milliliter per kilogram lichaamsgewicht per uur nodig. Heeft u meerdere katten? Dan is het aan te raden om een grotere drinkfontein aan te schaffen. Drinkt uw kat te weinig? Dan kan dit voor blaas- en nierproblemen zorgen. Houd het daarom goed in de gaten! Met de Felaqua Connect kunt u met een app precies zien hoeveel en hoe vaak uw kat drinkt.

Koolstoffilter en schuimfilters voor bij een drinkfontein 

Een koolstoffilter werkt op basis van koolstof. Koolstof is een actieve kool en heeft een sterk zuiverende werking. Koolstof absorbeert gassen en geuren, zoals vieze luchtjes van huisdieren. Een koolstoffilter zorgt er ook voor dat de bacteriën eruit gefilterd worden. Schuimfilters houden vuil en haren tegen uit het water. Hierdoor wordt de pomp ook beschermd. In onze webshop vindt u de geschikte filter voor bij de drinkfontein. Filters moet u altijd op tijd vervangen. Dit is meestal maandelijks. Maar het ligt eraan hoe vies het water is en hoeveel katten eruit drinken. 

Van PetSafe-drinkfonteinen tot Cat Mate

Op kattenluiken.nl vindt u een groot assortiment aan drinkfonteinen voor uw kat. De drinkfonteinen van Cat Mate hebben verschillende hoogtes, zodat de fontein geschikt is voor alle katten en de meeste kleine honden. Doordat de fontein een schelp heeft, is het net of het water in een beekje stroomt. Veel katten zullen hierdoor aangetrokken worden en drinken uit de fontein. Ook PetSafe Drinkwell heeft uitstekende drinkfonteinen voor uw kat, waarbij we ook een groot assortiment aan onderdelen op de site hebben staan. De fonteinen zijn gemakkelijk schoon te houden. 

Bestel een mooie drinkfontein in onze webshop

Ons uitgebreide assortiment bestaat uit drinkfonteinen van verschillende merken, kleuren en groottes. Zodoende vindt u altijd de ideale waterfontein voor uw kat. Heeft u al een drinkfontein en heeft u alleen een bepaald onderdeel nodig? Of bent u op zoek naar andere kattenbenodigdheden, zoals prachtige standaard kattenluiken of een kattenluik met chip? Ook dan kunt u bij ons uitstekend terecht. Als u op maandag tot en met donderdag vóór 16.00 uur een bestelling plaatst en betaalt, dan zorgen wij ervoor dat u het morgen in huis heeft. Voor bestellingen vanaf € 35,- is de verzending binnen Nederland ook nog eens gratis. Heeft u vragen over een bestelling? Of wilt u advies over welke drinkfonteinen u het beste kunt kiezen voor uw kat? Neem dan contact met ons op via 010 492 02 35, via [email protected] of bezoek onze vestigingen in Barendrecht of Rotterdam-Zuid. Wij helpen u graag verder!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »