• VOOR 16.00 UUR BESTELD, VOLGENDE WERKDAG IN HUIS
  • GRATIS VERZENDING VANAF € 40,- (ALLEEN NEDERLAND)
  • Ophalen in de winkel mogelijk

Kattenluik

Bij kattenluiken.nl bent u aan het juiste adres voor het kopen van een kattenluik. Als kattenliefhebber moet u uw kat voortdurend binnen en buiten laten. Een kattenluik is hiervoor een ideale oplossing.
Lees meer

Vind het geschikte kattenluik voor uw kat!

Een kattenluik is een luik in uw deur, paneel, muur of glas waardoor uw kat kunt gaan. U kat kan dan zelf gemakkelijk naar buiten of naar de andere ruimte in uw huis lopen.
Een kattenluik kiest u door te kijken waar u het kattenluik wilt plaatsen en hoe u wilt dat het kattenluik door uw kat gebruikt wordt. Wilt u dat het kattenluik gebruikt wordt door uw kat om in uw huis van de ene ruimte naar de andere ruimte te lopen dan kunt u gaan voor een standaard kattenluik. Deze werkt niet op een chip of magneet en is er alleen voor om het gat in uw deur af te sluiten tegen tocht.

Geen ongewenst bezoek met kattenluiken met chip

Voor een kattenluik in uw buitendeur is een kattenluik met microchip ideaal. Deze kattenluik scant de persoonlijke chip van uw kat en zorgt ervoor dat alleen uw kat naar binnen kan. Geen ongewenste katten binnen op deze manier. Er zijn verschillende soorten kattenluiken met chip. Vaak kan elk dier door het luik naar buiten, maar alleen de katten met chip die u heeft geprogrammeerd in het luik kunnen naar binnen. Toch zijn er ook luiken die u zo kan programmeren dat ook alleen katten met chip naar buiten kunnen. Zo zorgt u ervoor dat binnen-katten binnen blijven. Bij de meeste kattenluiken met chip kunt u tot wel 40 katten inprogrammeren. Voor de buitendeur kunt u ook een kattenluik plaatsen die op een magneetsleutel werkt. Deze magneetsleutel wordt gelezen door het luik en uw kat kan naar binnen. Let wel op: alleen katten met een magneetsleutel kunnen door een magnetisch luik.

Connect kattenluiken voor volledige controle

Wilt u alles registreren, weten wanneer uw kat naar buiten gaat en het luik vanaf een afstand helemaal af sluiten? Dan zijn er de connect luiken. Deze kattenluiken werken op een app en in de app wordt precies bijgehouden wanneer uw kat naar buiten gaat en weer terug komt. Bent u van huis en gaat het bijvoorbeeld onweren? Dan kunt u het luik eenvoudig via de app afsluiten zodat uw kat binnen blijft.

Ruim assortiment bij Kattenluiken.nl

Bij kattenluiken.nl hebben we een groot assortiment aan kattenluiken in diverse soorten en maten. Wij verkopen een standaard kattenluik, een kattenluik in glas, een kattenluik met chip, een kattenluik met magneet en een kattenluik met timer. Ook voor grote katten hebben wij een groot kattenluik.

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van het juiste kattenluik? Bekijk dan onze keuzehulp.

Welke kattenluiken zijn er?

U kunt kiezen tussen een kattenluik met chip, magneet of een luik wat u handmatig kan afsluiten. De kattenluiken met chip werken alleen op de microchip van uw kat. Er zullen bij deze luiken dan ook geen ongewenste katten binnen komen. Een kattenluik met magneet werkt op een magneet wat uw kat aan de halsband heeft. Let wel op: de magneten werken op allee magneetluiken. Het komt niet vaak voor maar als er een buurtkat is met hetzelfde luik, dan kan deze kat ook bij u binnen komen. Een luik valt altijd dicht. Handmatig afsluiten 's avonds of als u bijvoorbeeld een paar dagen weg bent kan bij alle luiken.  

Hoe plaats je een kattenluik?

Wanneer u een kattenluikje heeft aangeschaft of van plan bent om dit te doen, dan is het wel handig om te weten hoe u deze moet plaatsen. Er is een verschil in materialen waarin het luikje geplaatst kan worden. U kunt bijvoorbeeld het kattenluikje plaatsen in een deur, in een muur of in glas.

Voor het plaatsen van het kattenluik dient u als eerste de hoogte van uw kat te bepalen. Op basis van deze gegevens stelt u de hoogte in het van het kattenluikje. Markeer vervolgens waar het luik moet komen. De meeste mensen plaatsen het luik in het midden van de deur, muur of glas. Markeer vervolgens de plaats van de boorgaten en boor de benodigde gaten in de deur. De meeste kattenluikjes worden geleverd met een sjabloon, zodat u kunt zien waar u de gaten moet boren. Zaag vervolgens de opening uit de deur en plaats de voorzijde van het kattenluikje over het gat. Monteer eerst de binnenkant en zet daarna de buitenkant eroverheen. Controleer vervolgens of de klep gemakkelijk kan bewegen. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u dan persoonlijk verder voor een makkelijke en juiste installatie van uw nieuwe kattenluikje.

Hoe leer je een kat door een kattenluik te gaan?

Katten zijn voorzichtige dieren. Ze zullen vaak moeten wennen aan een kattenluik. Probeer met een snoepje uw kat door het luik een te lokken. Laat ze rustig het luik verkennen en probeer uw kat niet te haasten. Soms duurt het even, uw kat wilt zeker weten of de kust veilig is en of het luik wel te vertrouwen is.

Hoeveel kost een kattenluik?

Er zijn veel verschillende kattenluiken. De prijzen verschillen. Bij kattenluiken.nl zijn de kattenluiken scherp geprijsd en leveren we alleen goede kwaliteit kattenluiken. 

Welke maat kattenluik heb ik nodig?

De meeste standaard kattenluiken zijn geschikt voor katten tot 7kg. Het kan voorkomen dat je een wat grotere kat hebt. Hiervoor zijn speciale kattenluiken ontworpen die wat groter zijn en ook geschikt zijn tot 10-12 kg. Bekijk hier de grote kattenluiken. 

Kattenluik online bestellen

Bestel eenvoudig uw kattenluik online bij kattenluiken.nl. Wij hebben een groot aanbod kattenluiken van gerenommeerde merken als Sureflap, Petsafe en Catmate. Wij hebben een kattenluik geschikt voor ieder huishouden. Wanneer u op een doordeweekse dag (maandag t/m donderdag) voor 16:00 uur uw kattenluik besteld en betaald, dan is het morgen al bij u in huis! Bij ons profiteert u tevens van gratis verzending in geheel Nederland bij een bestelling vanaf €40,-.

Kattenluiken Merken Accessoires Advies
Kattenluik met magneet PetSafe kattenluik Kattenluik adapter De beste kattenluiken
Kattenluik met timer Sureflap kattenluik Tunnel kattenluik  Hoe plaats je een kattenluik
Kattenluik in glas Trixie kattenluik Deur kattenluik Kat leren door kattenluik te gaan
Kattenluik tochtvrij   Sureflap kattenluik onderdelen Hoe werkt een kattenluik met chip
Kattenluik chip Soort    
Kattenluik met sensor Kattenluik grote kat    
Kattenluik in muur Kattenluik standaard    
Kattenluik binnendeur      
Kattenluik in kunststof deur      
Kattenluik in garagedeur      
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »