• VOOR 16.00 UUR BESTELD, VOLGENDE WERKDAG IN HUIS
  • GRATIS VERZENDING VANAF € 40,- (ALLEEN NEDERLAND)
  • Ophalen in de winkel mogelijk

Kattenluik plaatsen

Kattenluik plaatsen in glas, deur of muur.

Heeft u een kattenluik aangeschaft of bent u van plan dat te doen? Dan is het handig om te weten hoe u het kattenluik moet plaatsen. Er zijn veel verschillende kattenluiken op de markt: elektrische, magnetische, met chip en handmatige luiken. Elk merk en elk luik heeft een andere maat, bijvoorbeeld vanwege de grootte van het huisdier waarvoor het luik gemaakt is.

Behalve de verschillende maten is er ook nog een verschil in de materialen waarin het luik geplaatst kan worden. U kunt bijvoorbeeld kiezen om het luik te plaatsen in een deur of muur, maar er zijn ook kattenluiken die in glas gezet kunnen worden.

Heeft u een geschikt luik gevonden, met de juiste maat en passend bij de wand van uw keuze? Volg dan deze stappen:

Stap 1: Markeer met een potlood waar het luik moet komen. Vaak is er een sjabloon meegeleverd. 

Stap 2: Vervolgens is het belangrijk om het juiste gereedschap erbij te pakken, denk aan boormachine, schroevendraaier, schroeven etc.

Stap 3: Zaag de opening van het kattenluik uit de deur en boor 4 gaten waar het kattenluik aan bevestigd wordt. 

Stap 4: Markeer de schroefgaten van het kattenluik. 

Stap 5: Monteer eerst de binnenkant en zet daarna de buitenkant eroverheen.

Neem bij vragen gerust contact met ons op. Wij helpen u dan persoonlijk verder voor een makkelijke en juiste installatie van uw nieuwe kattenluik. 

Kattenluik in glas

Een kattenluik in enkelglas, dubbel glas of geïsoleerd glas plaatsen is mogelijk, maar daarvoor dient wel de gehele ruit vervangen te worden. Bent u benieuwd hoe dit in zijn werk gaat en wat dit kost? Dan kunt u contact opnemen met onze glaszetter. Hij heeft ruime ervaring met het plaatsen van een kattenluikje in glas. Neem vrijblijvend een contact op voor de aanvraag van een offerte (kattenluik+plaatsing):
0180-444093

Kattenluik in garagedeur

Heeft u katten, maar wilt u liever dat ze binnenkomen in de garage in plaats van meteen in uw woning? Dan is een kattenluik in garagedeur de perfecte oplossing voor u. Door het plaatsen van een kattenluik in garagedeur voorkomt u dat uw kat met vieze pootjes door heel uw woonkamer loopt. Heeft u bijvoorbeeld de kattenbak in de garage staan, dan is het voor uw kat erg handig om een kattenluik in garagedeur te installeren zodat uw kat meteen op de juiste plek is.

Kattenluik in kunststof deur

Bij het plaatsen van een kattenluik in kunststof deur komt het een en ander kijken. Het is belangrijk om eerst na te gaan welke grootte van het kattenluik benodigd is, niet elke kat is van het zelfde formaat namelijk. Kattenluiken zijn daarom ook verkrijgbaar in verschillende afmetingen en uitvoeringen. Ook is het mogelijk om een kattenluik te kiezen die perfect bij uw interieur past. De kattenluiken zijn over het algemeen makkelijk en snel te plaatsen, als u de instructies voor installatie goed opvolgt.

Kattenluik plaatsen in muur

Om een kattenluik in een muur te plaatsen is het vaak handig om een montage adapter te hebben om het monteren makkelijker te maken. Afhankelijk van de dikte van de muur heeft u misschien ook een extra tunnelstuk nodig. Bij de specificaties vindt u de maten van het kattenluik en of er extra tunnelstukken beschikbaar zijn. 

Kattenluik plaatsen en monteren

Kunt u best wat hulp gebruiken om uw kattenluikje te plaatsen in uw deur? Of wilt u een kattenluik plaatsen in een muur?  Dan kunt u terecht bij onze partner van Kattenluikplaatsen.nl
Zij hebben jarenlange ervaring met het plaatsen van een kattenluik in diverse materialen.
U kunt het kattenluik bestellen op onze website en deze vervolgens laten plaatsen door onze partner.
Neem vrijblijvend contact op voor een offerte: 06-84654412
 
Kattenluik plaatsen

 

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »