• VOOR 16.00 UUR BESTELD, VOLGENDE WERKDAG IN HUIS
  • GRATIS VERZENDING VANAF € 40,- (ALLEEN NEDERLAND)
  • Ophalen in de winkel mogelijk

De beste kattenluiken

  • Geplaatst op
  • Door Bianca Christiaanse
De beste kattenluiken

De beste kattenluiken op een rijtje. Waar moet je rekening mee houden? En waar ga je het luik plaatsen?

De beste kattenluiken uitgelicht

Welke kattenluiken zijn het beste voor uw kat? Welk kattenluik kunt u het beste kopen? Om deze twee vragen te beantwoorden moet u zichzelf een aantal vragen stellen:

  • In welk materiaal moet het kattenluik?
  • Welke katten mogen er naar buiten en ook heel belangrijk naar binnen?
  • Bent u vaak van huis en wilt u het luik ook op een afstand bedienen?

Deze vragen zijn belangrijk om een keuze te maken tussen het groot assortiment kattenluiken die er is. Er zijn de standaard kattenluiken waarbij elke kat naar buiten en naar binnen kan. Maar er zijn ook microchip kattenluiken waarbij u alleen de katten kunt inprogrammeren die er gebruik van mogen maken.
Wilt u liever per kat instellen of zij er gebruik van kunnen maken of wilt u zelfs vanaf een afstand uw luik bedienen? Dan zijn er ook nog mooie kattenluiken zoals de Dualscan, PetPorte en de Connect. 

Beste standaard kattenluik voor uw kat.

Bij ons vindt u kattenluiken van Ferplast, Staywell by PetSafe, Catmate en Trixie. Gaat u uw luik binnen plaatsen of in een buitendeur waarbij u zeker weet dat er geen vreemde dieren mee naar binnen kunnen dan kunt u gaan voor een standaard kattenluik. Deze kattenluiken hebben vaak 4 standen: alleen uit, alleen in, geheel open of gesloten. Hierdoor bepaalt u zelf wanneer uw huisdier uw huis binnenkomt of verlaat. 

Er zijn verschillende soorten standaard kattenluiken. Het is erg belangrijk om te weten in welk materiaal u het luik gaat plaatsen en wat de grootte van de kat is.
Per kattenluik vindt u in de specificaties  van het luik welke maten het luik heeft en in welk materiaal u een kattenluik kunt plaatsen. 

Beste standaard kattenluikDe beste standaard kattenluik is een luik die lang meegaat, duurzaam is en zo min mogelijk tocht binnenlaat. De kattenluiken van Staywell by PetSafe zijn hier een goed voorbeeld van.

 

Beste microchip kattenluiken 

Bij ons vindt u de kattenluiken met chip van SureFlap en Staywell by PetSafe. Bij een microchip kattenluik  programmeert u de chip van uw kat apart. Kittens worden tegenwoordig allemaal gechipt bij een dierenarts. De chip van uw kat werkt ook op een microchip kattenluik. Als uw kat  ingeprogrammeerd is kan alleen uw kat naar binnen. Alle dieren die u verder binnen heeft kunnen wel mee naar buiten.
Zo zorgt u ervoor dat er geen andere dieren van buiten mee naar binnen komen en heeft u geen ongenode gasten in huis. 

Beste microchip kattenluikDe beste microchip kattenluiken zijn van Sureflap. Deze zijn stevig, duurzaam en kunnen geplaatst worden in verschillende materialen.

 

Beste kattenluiken waarbij elke kat apart ingeprogrammeerd kan worden. 

De Dualscan kattenluiken zijn kattenluiken waarbij u ook kan instellen welke katten er naar buiten mogen. Er zijn ook kattenluiken waarbij u alles op uw mobiel kunt instellen en bijhouden deze kattenluiken van zijn van SureFlap en heten de Connect.

Het DualScan-systeem geeft u de mogelijkheid om de toegang voor uw huisdieren zo te regelen dat alleen de ingeprogrammeerde katten naar buiten kunnen. Hij ontgrendelt wanneer hij de unieke code leest van de microchip of penning van uw kat. Heeft u twee katten waarvan er maar één naar buiten mag? Dan neemt de SureFlap DualScan u die zorg uit handen. U programmeert dan maar 1 kat in. Met één knop is hij eenvoudig in te stellen voor wel 32 katten, en werkt volledig op 4 AA-batterijen. Ideaal voor als u meerdere huisdieren heeft met verschillende behoeftes.

Beste dualscan kattenluikDe Dualscan kattenluik

 

Bij de Sureflap Connect installeert u de Sure Petcare app. Met deze app kunt u zien welke katten er buiten zijn, het luik van een afstand afsluiten en zien welke katten er binnen zijn en hoe laat deze kat naar binnen is gekomen. Fijn om te weten wat het ritme van uw kat is. Bent u vaak van huis? Dan is dit luik ook ideaal. Omdat u vanaf een afstand alles kunt zien weet u ook of uw kat binnen is en kunt u bijvoorbeeld het luik afsluiten aan het einde van de dag. U heeft bij dit kattenluik de Hub nodig die u apart kunt bestellen. Deze hub werkt op alle connect apparaten zoals de voederbakken. 

De Sureflap Connect 

 

Andere kattenluiken

Als u kat niet gechipt is kunt u ook gaan voor een kattenluik met magneet. Deze kattenluiken werken op sensor. Om toegang tot het kattenluik te krijgen is een kattenluik magneetsleutel nodig. Dit is de magneet die in de halsband van uw kat zit. Let wel op, als de kat van de buren ook een magneetsleutel heeft kan deze kat ook naar binnen. Vaak is dit niet het geval maar u kunt het maar beter weten. Bij een kattenluik met magneet kunnen alle dieren naar buiten, alleen de dieren met een magneetsleutel kunnen naar binnen. De kattenluiken met magneet zijn van PetSafe en zijn de beste kattenluiken met magneet die er zijn. Deze gaan lang mee en werken goed.

Halsband katBij een infrarood en een magneet kattenluik heeft uw kat een sleutel om.


Bij een infrarood kattenluik heeft uw kat ook een sleutel om zijn nek. In dit geval met een infrarood sensor. Deze luiken werken verder hetzelfde als een magneetluik. Alleen katten met een infraroodsleutel kunnen naar binnen.

Welk kattenluik gaat u kopen?

Nu u alles over de kattenluiken heeft gelezen kunt u een keuze maken. De meeste kattenluiken kunnen in alle materialen gezet worden. Wilt u het kattenluik in glas zetten? Dan raden wij u aan om een glaszetter in te schakelen. Bij dikke muren en deuren zijn tunnelstukken vaak wenselijk en in metaal heeft u een montage adapter nodig. Deze onderdelen kunt u allemaal bij ons op de website vinden.

Blije katEen goede kattenluik betekent een blije kat!

 

Digikeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »