• VOOR 16.00 UUR BESTELD, VOLGENDE WERKDAG IN HUIS
  • GRATIS VERZENDING VANAF € 40,- (ALLEEN NEDERLAND)
  • Ophalen in de winkel mogelijk

Hoe maak je reizen met je hond gemakkelijker?

  • Geplaatst op
  • Door Bianca Christiaanse
Hoe maak je reizen met je hond gemakkelijker?

Reizen met je hond dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. Er zijn veel goede producten die het reizen met de hond gemakkelijker maken. Naar het buitenland met het vliegtuig of een lange rit in de auto. Wij vertellen je er graag alles over.

Hoe maak je reizen met je hond gemakkelijker?

Reizen met je hond, dat kan heel leuk zijn en met de juiste producten zelfs heel makkelijk. Waar je ook heen gaat als je je hond mee op reis neemt moet dat goed gaan.
Soms is een tripje in de auto minder leuk, omdat je met je huisdier naar de dierenarts moet. Dan kan een goed product in de auto of op de fiets uw dier gerust stellen en zal hij minder zenuwachtig zijn.

Hoe laat ik mijn hond wennen aan het reizen?

Als je een auto hebt dan is het handig om je hond te laten wennen aan de ritjes. Heb je net een pup dan kan je wekelijks even een stukje rijden. Misschien moet je wel naar puppy cursus of wil je eens ergens anders wandelen. Met de korte ritjes wendt je hond aan de auto en aan hoe jij rijdt. Zo is het makkelijker als je langere ritten gaat maken. Ook honden worden wagenziek, hou dit dus goed in de gaten. Wordt je hond ziek tijdens het rijden dan zal je met langere ritten vaker onderweg moeten stoppen.
Laat je hond nooit alleen achter in de auto. Vooral niet als de temperaturen oplopen. In een auto kan het veel warmer worden dan buiten en je hond kan dan bezwijken aan oververhitting.

vliegveld hondJe kan een hond niet aan het vliegen laten wennen

Ga je met het vliegtuig op vakantie dan kan je simpelweg je hond niet laten wennen. Als je van plan bent om te gaan reizen met het vliegtuig hou er dan rekening mee dat honden ook last kunnen krijgen van hun oren, geef dan iets te kauwen tijdens het opstijgen en landen.

Hond vervoeren in de auto

Met je viervoeter op reis met de auto. Dat kan een uitdaging zijn. Het moet natuurlijk wel veilig gebeuren. Om je hond te vervoeren in de auto is een goede zit of ligplaats dus noodzakelijk. Honden vinden het heerlijk om naar buiten te kijken of even met de snuit buiten de auto te hangen.
Zolang je er voor zorgt dat er geen gevaarlijke situaties of verkeershinder ontstaat, is er in Nederland geen specifieke wetgeving als het om vervoeren van honden gaat. Deze regels gelden ook voor Frankrijk en België. In Duitsland is het wél verplicht om je hond goed vast te zetten in de auto. Wel is het advies om je hond vast te zetten. Dit is niet alleen veiliger voor je hond, maar ook voor jou.

hond in autoHonden vinden het geweldig om lekker naar buiten te kijken

Welk product het beste is voor in de auto ligt aan hoe groot je hond is. Een grote hond past niet in een auto mand maar ligt vaak lekker op de achterbank.
Er zijn verschillende achterbankhoezen waarbij je hond lekker kan liggen, heel handig voor als je bijvoorbeeld bent gaan wandelen en je hond met zijn vieze poten in de auto moet. De hoes beschermt je achterbank tegen viezigheid van buitenaf. Wil je dat je hond op de achterbank blijft en niet steeds met zijn snuit tussen de voorstoelen komt dan kan je een auto-rek aanschaffen.
hondenmandEen hondenmand ligt lekker comfortabel

Is je hond klein tot middelgroot? Dan is een hondenmand een goede uitkomst.
Een lekkere auto mand is fijn voor je hond. In een mand kunnen ze lekker liggen en omdat een mand de zitplaats verhoogd kunnen ze ook naar buiten kijken.
Is je hond ouder en heeft hij moeite om in de auto te komen? Of is je hond simpelweg te klein om in de auto te springen? Gebruik van een loopplank. Er zijn verschillende soorten. Sommige kan je zelfs inklappen waardoor je ze makkelijk mee kan nemen.

Hond meenemen in het vliegtuig

Je hond meenemen in het vliegtuig heeft wat planning nodig. Je hond moet in het bezit zijn van een paspoort en de benodigde gezondheidsformulieren. Zorg er dus voor dat je dit goed hebt nagekeken voordat je met je hond gaat vliegen. Vaak mag je hond met je mee naar de stoel en moet hij de hele reis in de kennel blijven zitten. Bekijk goed op de site van de maatschappij waarmee je vliegt wat de grootte van de kennel mag zijn. Vaak mag de kennel en de hond samen niet zwaarder dan 8 kg wegen.

hond in vliegtuigOok honden hebben een paspoort nodig om te vliegen

Je hond moet ouder dan 3 maanden en 21 dagen oud zijn om mee te kunnen vliegen.
Zieke, oude, zwangere of zeer nerveuze honden kunnen niet vliegen. Dat wil je je hond ook niet aandoen. Zelf zou je ook niet uren in een vliegtuig willen zitten als je je niet lekker voelt.
Om te vliegen met je hond, moet je huisdier ook gechipt zijn met een elektronisch identificatiesysteem (transponder).

Reistassen en reisbenches

Je (kleine) hond kan ook mee in een speciale reistas. Deze tassen hebben genoeg ventilatie en een ligkussen. De reistassen zijn vaak mooi en hebben een goede bescherming tegen nagels van je hond.
Een bench is superhandig om mee te nemen op vakantie. Er zijn reisbenches die je in kan klappen. Zo kan je de bench makkelijk opbergen als je hem niet meer nodig hebt.

reistas hondEen hondentas of een bench is een goede uitkomst om mee te nemen als je op pad gaat.

Vaak is een reisbench ook fijn om mee te nemen naar de dierenarts. Als je hond zich niet lekker voelt of aanvoelt dat er iets gaat gebeuren dan kan hij rustig in de bench liggen. Je kan, als je hond er rustig van wordt, er ook voor kiezen om het donker te maken in bench door wat flappen dicht te houden.

 

Digikeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »