• VOOR 16.00 UUR BESTELD, VOLGENDE WERKDAG IN HUIS
  • GRATIS VERZENDING VANAF € 40,- (ALLEEN NEDERLAND)
  • Ophalen in de winkel mogelijk

Honden loopplank kopen? 4 tips waar u op moet letten

  • Geplaatst op
  • Door Kattenluiken.nl
Honden loopplank kopen? 4 tips waar u op moet letten

Wanneer u op zoek bent naar een auto loopplank voor uw hond dan is er genoeg keus. Hoe meer keus er is, hoe lastiger de keuze maken echter kan worden. Bij Kattenluiken.nl helpen we u daarom een handje door 4 tips te geven waarop u kunt letten bij kiezen van uw honden loopplank. Lees dus vooral verder.

1. Kies het materiaal

Een van de manieren waarop u de honden loopplank kan kiezen is de keus in materiaal. De meeste honden loopplanken zijn gemaakt van kunststof. Kunststof is een relatief licht materiaal en is tegelijkertijd erg duurzaam. Om deze rede maakt uw hond de honden loopplank niet snel kapot en is deze bijvoorbeeld makkelijk achterin de auto te leggen. Een keuze die ook duurzaam is, maar net wat luxer is aluminium. Deze robuuste honden loopplanken wegen alleen iets zwaarder dan de kunststof varianten. Een andere keuze is hout. Hout is nog wat zwaarder, maar straalt wel luxe en warmte uit en wordt daarom voornamelijk gebruikt bij honden loopplanken voor binnenshuis.

2. Een vaste of inklapbare loopplank

Wanneer u de loopplank vaak verplaatst, dan is het handig om te kiezen voor een inklapbare loopplank. Op deze manier bent u niet aan het zeulen met een loopplank die al gauw rond de twee meter lang is. Ook wanneer u de loopplank voor de auto gebruikt past een inklapbare loopplank makkelijk in de achterbak. Eigenlijk alleen wanneer u de loopplank sporadisch verplaatst of klein is, is het aan te raden om een vaste loopplank te nemen.

3. Een grote loopplank of kleine

Loopplanken zijn er in zo rond de twee formaten: er zijn kleine loopplanken die stijl lopen en zo rond de 1 meter lengte bedragen en grote loopplanken die zo rond de 2 meter lang zijn. Beide loopplanken hebben zo hun eigen voordelen. De kleine loopplank is lekker makkelijk mee te nemen en hoef u ook niet in te klappen om bijvoorbeeld achter in uw auto kwijt te kunnen. Wanneer u echter een oude grote hond heeft, en u een loopplank koopt zodat deze zelf in de auto kan lopen, dan kan deze loopplank wat klein en stijl zijn. In dit geval is een grote loopplank vanaf ongeveer de 180 centimeter aan te raden voor uw hond.

4. Draagvermogen

De meeste van onze loopplanken hebben een maximaal gewicht vanaf de 80-90 kg. U moet daarom wel een erg forse hond hebben voordat deze te zwaar is. Toch is het aan te raden om altijd het draagvermogen te checken van de betreffende honden loopplank. Er zijn loopplanken die een maximaal gewicht hebben waar de gemiddelde grote hond doorheen zakt. Dat wilt u voornamelijk uw trouwe viervoeter niet aandoen. Wij raden dus altijd aan om dit te checken. Bij Kattenluiken.nl staan deze gegevens altijd bij de specificaties aangegeven.

Op zoek naar een honden loopplank?

We hopen dat u door deze tips een goede keuze kunt maken voor uw toekomstige honden loopplank. Bent u op zoek naar een honden loopplank? Kijk dan vooral verder op onze categoriepagina: honden loopplanken. We hebben een breed assortiment aan verschillende planken zodat er voor elke hond en wens wel een passende plank beschikbaar is.

Digikeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »