• VOOR 16.00 UUR BESTELD, VOLGENDE WERKDAG IN HUIS
  • GRATIS VERZENDING VANAF € 40,- (ALLEEN NEDERLAND)
  • Ophalen in de winkel mogelijk

Welk groot hondenluik u het beste kunt kopen

  • Geplaatst op
  • Door Bianca
Welk groot hondenluik u het beste kunt kopen

Een hondenluik voor grote honden kopen? Hier vindt u alles wat u moet weten over hondenluik groot voordat u uw hondenluik aanschaft.

Hondenluik groot bij kattenluiken.nl

Honden zijn er in veel maten en rassen. We verdelen ze onder kleine, middelgrote en grote honden. Maar wat is een grote hond? En welk hondenluik is geschikt voor een grote hond? Dit zijn vragen die we eerst gaan beantwoorden voordat we weten of uw hond een groot hondenluik nodig heeft en welk luik geschikt is voor uw hond.

Wat is een grote hond?

Honden boven de 45 kg beschouwen wij als grote honden. Maar de schofthoogte en de schouderbreedte van de hond is ook heel belangrijk. Soms past een hond van 45 kg ook door een middelgroot luik omdat het een ”kleine” hond is. 

Het is daarom erg belangrijk om naar de maten van het luik en de hond te kijken. U wilt natuurlijk niet dat uw hond zich door een luik moet wurmen en zich pijn kan doen. Maar u wilt ook niet een te groot luik waarbij er een ander dier mee kan liften of waarbij er een hoop tocht mee komt.

Bij een hondenluik is het belangrijk om naar de maten te kijken

 

Maten van een groot hondenluik

Bij de maten van een hondenluik ziet u er drie staan. De uitzaagmaat, de buitenmaat en de afmetingen van het deurtje.

Uitzaagmaat: Dat is de werkelijke maat waardoor de hond naar binnen gaat. Deze maat zaag je uit de deur en daar overheen komt het luik.

Buitenmaat: De totale grootte van het luik. Het luik valt over het gat heen die in de deur zit. Zodat als het luik dicht zicht en geen kieren ontstaan rond de randen.

Afmetingen deurtje: Het deurtje of de flap die in of over het gat (de uitzaagmaat) valt.

Bent u op zoek naar een groot hondenluik dan beginnen de maten van de uitzaagmaat vanaf ongeveer 640 mm x 360 mm.


Een flexibele flap of een harde flap bij uw hondenluik groot?

Goed om te weten is dat een luik opengaat d.m.v flappen. Er zijn flexibele flappen en harde flappen. Heeft u een hond die wat ruig door het luik gaat? Dan raden wij een luik aan met een flexibele flap.
Bij een flexibele flap heeft u de keuze tussen 1 flap of 3 flappen. De luiken met 3 flappen zijn geschikt voor deuren die op de tocht staan en veel wind vangen. Er zitten 2 rubberen flappen op en 1 isolatieflap. De luiken met 1 flap sluiten ook goed af maar kunnen meer tocht doorlaten, vooral als de deur vaak op de wind staat.

petsafe extreme weather

De PetSafe Extreme Weather is een hondenluik die uw huis beschermd tegen extreme temeraturen

 

Naar welk hondenluik bent u op zoek?

Er zijn veel verschillende hondenluiken. In welke deur of paneel wilt u de hondenluik hebben? Moet het luik veel tocht tegen houden? En wilt u het luik kunnen afsluiten met een afsluitpaneel?

Wanneer u op zoek bent naar een hondenluik met een mooi aluminium frame, dan is de PetSafe Staywell 660 een geschikte optie voor u. Dit luxe Staywell kattenluik heeft namelijk een duurzaam aluminium frame. Het luik is afsluitbaar met een kunststof schuif aan de binnenkant en geschikt voor binnen- en buitendeuren van maximaal 50 mm.

De perfecte deur voor extreem weer is de PetSafe Extreme Weather. Dit hondenluik met 3 flappen beschermt uw huis tegen extreme temperaturen en geeft uw hond de vrijheid om te komen en gaan. Deze goed ontworpen deur levert een maximale energie-efficiëntie die 3½ maal hoger is dan onze standaard huisdierluiken met enkele klep. Het frame van dit luik is van aluminium.
Goed om te weten is dat bij aluminiumluiken die op deuren of panelen gaan dunner dan 38 mm er een montage adapter noodzakelijk is.

Kijkt u gerust rond op onze site voor de beste hondenluiken voor grote honden.

Digikeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »