• VOOR 16.00 UUR BESTELD, VOLGENDE WERKDAG IN HUIS
  • GRATIS VERZENDING VANAF € 40,- (ALLEEN NEDERLAND)
  • Ophalen in de winkel mogelijk

Tandenpoetsen hond en alles wat u hierover moet weten!

  • Geplaatst op
  • Door Bianca
Tandenpoetsen hond en alles wat u hierover moet weten!

Het tandenpoetsen van uw hond. Waarom is dat belangrijk en hoe pakt u dit het beste aan? U leest het in deze blog.

Tandenpoetsen van uw hond, wat is belangrijk bij het gebit van honden

Wekelijks het gebit poetsen is heel belangrijk. Om u hond eraan te laten wennen en voor een goede verzorging van het gebit raden wij aan om elke dag op een vast moment het gebit te poetsen van uw hond. 

Een gezond gebit zorgt voor een frisse adem en draagt het aanzienlijk bij aan de levensverwachting. Wist u dat als u het gebit goed verzorgt uw hond fors minder kans heeft op hart, lever en nierfalen? Bij een gezond gebit zorgt u er ook voor dat kiezen en tanden minder snel afbreken of zelfs uitvallen.

Hoe vaak moet u het gebit poetsen van uw hond?

Wij raden aan om dit wekelijks te doen. Beter is zelfs om dit op een vast moment van de dag te doen. Zodat uw hond weet dat het zover is.
Welk moment van de dag komt voor u het beste uit? Neem er vooral in het begin de tijd ervoor zodat uw hond eraan kan wennen.
Als het poetsen op een vast tijdstip gebeurd weet u hond wat er gaat gebeuren en zal het ook minder een strijd zijn op te poetsen.

Het poetsen begint u met het opbouwen van het poetsen van het gebit van uw hond.

Het tandenpoetsen is vaak een stressmoment voor de hond. Bouw het poetsen daarom op.
Ga naast uw hond zitten, uw hond recht in de ogen aankijken kan bedreigend zijn. Laat uw hond zelf zijn kop in uw hand leggen.

Begin eerst met het aanraken van de bek, beloon het als dit goed gaat. Probeer steeds verder te gaan door de bek open te doen en de lip omhoog te doen. Dit vinden honden vaak niet fijn en daarom is het is verstandig hier de tijd voor te nemen. Merkt u dat uw hond hier onrustig van wordt ga dan een stap terug. En herhaal het proces tot u steeds verder kan komen. 

Gaat de bek open en voelt de hond zich prettig? Begin dan met het poetsen met uw vinger. Een borstel voelt vaak nog niet prettig aan bij de hond. Doe hierbij ook tandpasta op uw vinger. Dit vinden de honden lekker en zal daarom als beloning worden gezien.

Overgaan tot het tandenpoetsen hond met een borstel

Als het tandenpoetsen met vinger goed gaat kunt u overgaan tot het poetsen met de borstel. Begin eerst met de hoektanden en vervolgens de grote kiezen achterin. Ga dan verder met de bovenkaak aan de buitenkant. Daar ontstaat de meeste tandsteen en is dus het belangrijkste gedeelte van het poetsen.

Poets niet te hard en maak langzame poetsbewegingen. Laat uw hond regelmatig slikken. Als dat allemaal goed gaat, poets dan de rest van het gebit zoals de binnenzijde van de voortanden.

Gebruik voor het poetsen altijd speciale tandpasta voor honden of katten. Deze kunt u natuurlijk bij kattenluiken.nl vinden. In gewone tandpasta voor mensen zit fluoride en dat is giftig voor uw hond. Gebruik daarom nooit uw eigen tandpasta.

Tandpasta voor honden wat zit daar eigenlijk in?

Voor honden zijn er speciale honden tandpasta’s ontwikkeld die niet schadelijk zijn als uw hond het doorslikt. Zoals u nu weet is tandpasta voor mensen giftig voor uw hond omdat er fluoride in zit. In tandpasta voor honden zitten speciale enzymen die het afweersysteem optimaliseert. Vaak wordt hier ook een lekker smaakje aan toegevoegd zoals lever- of kipsmaak.
Tandpasta hond
Als uw hond de smaak lekker vindt, gaat uw hond het als een beloning zien om te tandenpoetsen. Maar er zijn ook tandpasta’s waar munt aan toegevoegd is. Vindt uw hond het tandenpoetsen helemaal niet zo erg kunt u ook deze tandpasta gebruiken. Deze tandpasta zorgt ook voor een frisse adem. 

 

 

Digikeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »