• VOOR 16.00 UUR BESTELD, VOLGENDE WERKDAG IN HUIS
 • GRATIS VERZENDING VANAF € 40,- (ALLEEN NEDERLAND)
 • Ophalen in de winkel mogelijk

Welke drinkfontein kat heb ik nodig?

 • Geplaatst op
 • Door Kattenluiken.nl
Welke drinkfontein kat heb ik nodig?

Een drinkfontein voor uw kat zorgt ervoor dat het water voor uw kat wordt gefilterd. Op deze manier drinkt uw kat altijd zuiver water. Door de stroming van het water in een drinkfontein blijft het water gezond voor uw kat en zit er voldoende zuurstof in. Een drinkfontein aanschaffen voor uw kat is daarom altijd een goede keuze. Wanneer u deze keuze heeft gemaakt kunnen we ons echter goed voorstellen dat u overspoelt kan worden door de verschillende keuzes welke er allemaal zijn op het gebied van drinkfonteinen voor uw kat. In deze blog leggen we daarom uit:

 • Waarom een drinkfontein kopen?
 • Hoe vindt u de juiste drinkfontein voor een kat?
 • De verschillende modellen katten drinkfonteinen

Waarom een drinkfontein kopen?

Een voordeel van het kopen van een drinkfontein is dat katten van nature weinig drinken. Wie een hond heeft herkend waarschijnlijk dat een bak water na het uitlaten zo op is. Katten zijn alleen stuk eigenwijzer en zo ook in hun drinkgewoontes. Wanneer water stroomt dan krijgen katten veel sneller de behoefte om te gaan drinken. Als een kat droogvoer eet dan heeft de kat zeker behoefte aan dit extra vocht. Stromend water is daarnaast een stuk frisser en dit draagt waarschijnlijk ook bij dat de katten sneller geneigd zijn om ervan te gaan drinken. In de volgende gevallen is het daarom extra goed om uw kat extra te laten drinken:

 • Katten die snel een blaasontsteking oplopen;
 • Katten die behandeld worden voor blaas- of nierstenen;
 • Katten die chronische constipatieproblemen hebben;
 • Katten die leiden aan een chronische nierziekte.

In deze gevallen is het zeker aan te raden om uw kat aan te moedigen door middel van een drinkfontein.

Hoe vindt u de juiste drinkfontein voor een kat?

Wanneer u de keuze heeft gemaakt om een drinkfontein te kiezen dan zijn er een verscheidenheid aan mogelijkheden. Er zijn echter een paar factoren waarmee u het meest rekening moet houden. Allereerst is daar het materiaal. Het is aan te raden om een materiaal te kiezen wat niet-poreus is. Hierbij moet worden gedacht aan metaal, glas en keramiek. Deze materialen nemen geen vocht op en dit zorgt ervoor dat er geen bacteriën in de drinkfontein kunnen hechten en verhoogt de duurzaamheid van de drinkfontein.

Als het gaat om het onderhoud van de drinkfontein, dan wilt u een zo gemakkelijke mogelijk model kiezen. Op deze manier maakt u de drinkfontein voor uw kat zo veel mogelijk schoon wat de voordelen van een drinkfontein vergroot. Heeft een drinkfontein helemaal geen onderhoud nodig? Dan is het ook niet goed. Het gebruik van filters in een fontein vergroot de kwaliteit van het fonteinwater en deze dienen bij elke fontein met filter te worden vervangen.

Als laatst is er het geluid die de drinkfontein maakt. Het is het prettigst om een fontein te kiezen die zo min mogelijk geluid gemaakt maakt. Als de kat het lopende geluid van een kattenfontein niet prettig vind, dan kan je ook een drinkfontein overwegen waarbij het water opborrelt.

De verschillende modellen katten drinkfonteinen

Petsafe drinkwell 7,5 liter drinkfontein

De Petsafe drinkwell 7,5 liter drinkfontein is een populaire drinkfontein in ons assortiment. De drinkfontein heeft eigenlijk alles wat u maar kunt wensen, zonder ergens in door te schieten. Het formaat van 7,5 liter is ruim waardoor ook meerdere huisdieren gebruik kunnen maken van de drinkfontein. De fontein heeft een filter en gepatenteerde watervalfontein wat de waterkwaliteit zeer hoog houdt. Deze fontein is niet allen geschikt voor katten, maar ook voor honden.

Petsafe streamside keramische drinkfontein

Een fontein die net wat subtieler in de woning staat is de Petsafe streamside keramische drinkfontein. Deze drinkfontein is door zijn wit glanzende karakter een niet misstaande drinkfontein in vrijwel iedere woning. Daarnaast is de fontein erg stil en kan deze in de vaatwasser worden gewassen. De fontein is wel een stuk kleiner dan de vorige met een inhoud van 1,8 liter. Deze fontein is daarom minder geschikt voor grote honden, maar meer gericht op katten en kleine honden.

Sure Petcare Felaqua Connect Wit

De Sure Petcate Felaqua Connect is op het gebied van specificaties niet zo verschillend met de vorige twee. Het is een kunststof drinkfontein met een inhoud van 1 liter. Op het futuristisch moderne design na, zou u weinig aan deze fontein zien. Niks is minder waar, want deze fontein is een slimme fontein die u via een app kunt bieden. De HUB op uw telefoon kan het drinkgedrag van uw kat bijhouden. Heeft u er meer? Door de chip in uw kat kan deze slimme drinkfontein deze zelfs onderscheiden. De drinkfontein is verder draad- en geluidloos. Zeker wanneer uw of een van uw katten via medische redenen moet drinken, is dit een erg handige fontein om in huis te halen.

Of bekijk ons volledige assortiment

Hopelijk heeft ons blog u alle informatie gegeven om een keuze te maken. Bent u op zoek naar een drinkfontein? Bekijk dan ook eens ons volledige assortiment aan drinkfonteinen. Wij bij Kattenluiken.nl zijn dé specialist op het gebied van katten en hondenproducten. We hebben daarom alles om uw hond en kat.

Digikeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »