• VOOR 16.00 UUR BESTELD, VOLGENDE WERKDAG IN HUIS
  • GRATIS VERZENDING VANAF € 40,- (ALLEEN NEDERLAND)
  • Ophalen in de winkel mogelijk

De beste kattenluiken met chip

  • Geplaatst op
  • Door Bianca
De beste kattenluiken met chip

Benieuwd wat de beste kattenluiken met chip zijn? Wij leggen het uit!

U heeft de beslissing genomen om een kattenluik met chip aan te schaffen of u bent nog aan het twijfelen. Welke kattenluik met chip is het beste? In deze blog vindt u daarop het antwoord en we leggen uit hoe de beste kattenluiken werken die u bij ons kunt vinden.

Wat is een kattenluik?

Zoals het woord het al zegt is een kattenluik een luik waar uw kat doorheen kunt. Deze kunnen zowel op buiten als binnendeuren en op glas.

Kattenluiken voor buitendeuren houden we liever helemaal dicht zodat er van buiten geen ongewenste gasten naar binnen kunnen. Is uw kat graag buiten dan is het fijn om een luik te hebben waardoor alleen uw kat makkelijk van buiten naar binnen kan komen om te eten, drinken en de kattenbak te gebruiken. Heeft u meerdere katten of mag uw kat niet altijd naar buiten? Dan is een dualscan kattenluik of een Sureflap connect een goede optie. 

Alle kittens worden tegenwoordig gechipt met een RFID (Radio Frequenty IDentification) chip. De kattenluiken kunt u hierop programmeren. (doorlinken naar de blog hoe werkt een kattenluik met chip)

Waarom een kattenluik met chip?

Op onze website vind u de beste soorten kattenluiken. Zo ook met een chiplezer. Deze raden wij aan voor de buitendeur. Zo komen er geen ongewenste andere katten binnen en is de deur toch helemaal afgesloten als het luik dicht zit.
Heeft u meerdere katten? Bij alle luiken op onze site kunt u meerdere katten in programmeren. Er zijn zelfs luiken waarbij u de katten apart kan inprogrammeren. Zo kunt u bijvoorbeeld katten binnen houden die u liever niet buiten heeft. 

Er zijn verschillende soorten kattenluiken. U kunt gaan voor de kattenluik met chip, de dualscan en de connect.

Welke kattenluik is geschikt voor uw kat?

Belangrijk is om uzelf de vraag te stellen welk soort kat u heeft en waar u het luik voor wilt gebruiken. Heeft u bijvoorbeeld een buitenkat en verder geen huisdieren thuis die via het luik naar buiten kunnen dan is de Sureflap Kattenluik met microchip de ideale optie. Uw kat kan altijd naar buiten, maar terug naar binnen is alleen mogelijk met chip, zodat ongewenste gasten buiten blijven. Heeft u liever een luik waarbij alleen huisdieren met chip naar binnen èn buiten kunnen dan hebben wij de Sureflap dualscan of de Sureflap Connect. Hierbij kunt u alleen de katten inprogrammeren die naar buiten mogen en stuurt u wanneer u wilt dat uw kat naar binnen èn buiten kan. 

Sureflap Kattenluik met microchip

Dit kattenluik met chip is eenvoudig te installeren en heeft de mogelijkheid om tot wel 32 katten in te programmeren. De technologie van het SureFlap microchip kattenluik zorgt ervoor dat alleen úw kat het huis binnen kan.
In de verpakking zit een uitgebreide gebruiksaanwijzing maar het programmeren is erg makkelijk. Zodra de batterijen in het luik zit drukt u op het programmeer knopje. Leg wat kattenbrokjes in het luik neer en wacht tot uw kat deze komt opeten. De chip komt zo langs het kattenluik en programmeert automatisch de chip. Herhaal dit proces als u meerdere katten heeft en u bent klaar met programmeren. Het kattenluik moet nu nog wel geïnstalleerd worden in de deur of paneel.

Kattenluik met chip

De microchip kattenluik

Sureflap Dualscan Microchip

Ook dit kattenluik heeft de technologie van de SureFlap microchip en zorgt ervoor dat alleen uw kat naar binnen èn buiten kan. Hij ontgrendelt wanneer hij de unieke code leest van de microchip of penning van uw huisdier. Het DualScan-systeem geeft u de mogelijkheid om de toegang voor uw huisdieren zo te regelen dat alleen de ingeprogammeerde katten naar buiten kunnen. Heeft u bijvoorbeeld twee katten waarvan er maar één naar buiten mag? Dan neemt de SureFlap DualScan u die zorg uit handen. U programmeert dan maar 1 kat in. Met één knop is hij eenvoudig in te stellen voor wel 32 katten, en werkt volledig op 4 AA-batterijen. Ideaal voor als u meerdere huisdieren heeft met verschillende behoeftes.

 


Bij de dualscan, wordt de chip ook gescand als uw kat naar buiten gaat

Bij de Dualscan scant het luik 2 kanten. Naar buiten en naar Binnen


Sureflap Microchip Kattenluik Connect

Heeft u zich wel eens afgevraagd op welk tijdstip uw kat thuis komt van zijn ochtendjacht? Ooit al eens naar huis willen rennen om snel even even het kattenluik dicht te doen tijdens een onweersbui? Of gewoon willen weten of uw katten lekker uw huis in en uit gaat terwijl u op vakantie bent?
Zodra u verbonden bent met de Sure Petcare app kunt u dit allemaal doen - en meer - via uw telefoon. Wanneer u nu thuis bent of onderweg, u bent in de wetenschap dat uw kat de vrijheid en veiligheid heeft die het verdient.

Dit luik werkt ook op een chip die uw kat om heeft. En deze chip en het kattenluik zijn verbonden met uw telefoon. U kunt zo op afstand uw luik bedienen en uw kat in de gaten houden. De app houdt alles bij zodat u ook inzicht krijgt in het gedrag van uw kat. Bij meerdere katten waarvan er bijvoorbeeld één kat niet naar buiten mag is ook hier de mogelijkheid om deze chip niet in te programmeren zodat deze kat binnen blijft.
Dit luik werkt op AA batterijen en er kunnen maximaal 32 katten ingeprogrammeerd worden. 

Met de connect bent u altijd verbonden via uw mobiele telefoon

Met de Connect bent u altijd verbonden via uw telefoon. 

Een kattenluik met chip aanschaffen

Bent u overtuigd van de kattenluik met chip? En wilt u er graag een aanschaffen? Kijk dan op onze website voor ons aanbod. Wij hebben ze in verschillende maten en kleuren. 

 

Digikeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »