• VOOR 16.00 UUR BESTELD, VOLGENDE WERKDAG IN HUIS
  • GRATIS VERZENDING VANAF € 40,- (ALLEEN NEDERLAND)
  • Ophalen in de winkel mogelijk

Hoe stel je een kattenluik in

  • Geplaatst op
  • Door Bianca Christiaanse
Hoe stel je een kattenluik in

Een kattenluik instellen is vrij simpel. Wij vertellen je graag over de verschillende kattenluiken en hoe je die het beste
kunt instellen

Hoe stel je een kattenluik in?

Als je een geschikt kattenluik gevonden hebt bij ons in de webshop is het tijd om het in te stellen. Je stelt een kattenluik in voordat je hem plaatst in de deur. Het instellen van je kattenluik is een stuk makkelijker te doen voordat hij al geplaatst is in de deur. 

Bij elk kattenluik zit een duidelijke beschrijving over het instellen en het plaatsen van een kattenluik. Wij vertellen je er graag meer over.

Kattenluik met chip instellen

Als je een microchip kattenluik hebt aangeschaft is het instellen erg simpel. Een microchip kattenluik werkt op de chip van je kat. Deze chip is geplaatst onder de huid toen je kat nog een kitten was. Op deze chip die geplaatst wordt bij de dierenarts staan alle gegevens van je kat. De chip is dus uniek en alleen voor jouw kat. Bij een microchip kattenluik kunnen er geen andere katten komen. 

Als je het kattenluik gaat instellen zorg dan dat je het luik uit de verpakking hebt gehaald en de batterijen hebt geplaatst. Klik op het instel knopje en laat de katten langs de chipreader gaan die in het kattenluik zit. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een snack in de opening te leggen. 

Als alle katten zijn ingeprogrammeerd kun je het luik plaatsen en je katten kunnen gebruik maken van het luik.

Een microchip kattenluik stel je in aan de hand van de chip van je kat.

Kattenluik Connect instellen

Bij dit kattenluik hoort een HUB en een app op je telefoon. De HUB zorgt ervoor dat alle connect apparaten verbonden zijn op de app. Er zijn ook drinkfonteinen en voederbakken van de Connect. De Connect houdt de routine bij van je huisdier.
Bij het microchip kattenluik Connect is het noodzakelijk dat je kat gechipt is. Het instellen van het kattenluik werkt hetzelfde als een standaard kattenluik met chip. Alleen is het de bedoeling dat je bij dit kattenluik ook je app instelt. Dit is erg gemakkelijk. Nadat je de app hebt gedownload verbind je het kattenluik en vanaf dat moment kun je zien hoe vaak je kat naar buiten en/of naar binnen gaat. Ook kan je via de app op afstand je luik instellen. Zo kun je bijvoorbeeld als het gaat regenen het luik instellen op “alleen naar binnen” dan kunnen de katten wel naar binnen maar niet meer naar buiten. 


De HUB is nodig om de verbinding te maken tussen het luik en de app. In de app kun je al je Connect apparaten beheren. En zo kan je er ook voor je huisdier zijn als je op pad bent. 

Kattenluik met magneet instellen

Heb je een kattenluik met magneet aangeschaft dan is het noodzakelijk dat je ook een halsband voor je kat hebt met een magneet. Elke halsband met een magneet werkt op een kattenluik met magneet. Houdt er dus rekening mee dat elke kat met een magneetsleutel door dit luik kan. Het instellen van dit luik is simpel. Zorg dat de batterijen geplaatst zijn voordat je hem plaatst en zet het kattenluik op de stand waar je hem op wilt hebben: alleen in, alleen uit, helemaal dicht of helemaal open. Je kat kan na het plaatsen gebruik maken van het luik. 

Een standaard kattenluik instellen

Een standaard kattenluik is een luik wat je handmatig kunt instellen op 1. alleen naar buiten 2. alleen naar binnen 3. helemaal afgesloten en 4. helemaal open.

Dit kattenluik kan je eerst plaatsen. Op elk gewenst moment kan je de instellingen veranderen door het knopje op te zetten langs de rand van het kattenluik. Deze kattenluiken hebben allemaal een magneet waardoor ze goed dichtvallen. 

Bij een standaard kattenluik kan je, door het knopje om te zetten, ervoor zorgen dat je kan alleen naar buiten kan.

De fabrieksinstellingen resetten van je kattenluik 

Het kan zijn dat je helemaal opnieuw wilt beginnen met instellen van je kattenluik. Dan kan je alle kattenluiken gemakkelijk resetten. Als je dit gedaan hebt zijn wel alle gegevens verloren en zal je alle katten opnieuw moeten inprogrammeren. 

Batterijen in je kattenluik.

Zorg ervoor dat je de goede batterijen aanschaft. Dit staat aangegeven in de specificaties van het product. Met volle batterijen doe je natuurlijk langer. Als er een batterij is gaan oxideren verwijder dan de batterij en maar het schoon met een wattenstaafje. Doe  dit niet met je blote handen. Vervang de oude batterij voor een nieuwe. Het kattenluik is daarna gewoon weer te gebruiken. Mocht er onverhoopt toch iets zijn met het kattenluik dan kan je altijd contact opnemen met onze webshop. Wij zijn niet de fabrikant maar kunnen wel advies geven. Digikeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »